nieuws

10 jaar cel geëist voor moord op minnaar

emmastraat
emmastraat
ROTTERDAM - Justitie eist 10 jaar cel tegen Semra K. voor het vermoorden van haar minnaar in de Emmastraat in Vlaardingen. Dat gebeurde op 1 februari van dit jaar.

Haar echtgenoot Mahmut B. zou de vrouw hebben gedwongen de moord te plegen. Tegen hem was dinsdag 18 jaar cel geëist.
Volgens justitie heeft Mahmut de vrouw in de dagen voor de moord mishandeld en verkracht. Hij dreigde naaktfoto's van haar op internet te zetten, als zij het moordplan niet zou uitvoeren.

Gehersenspoeld

Twee deskundigen stellen dat de vrouw door de mishandelingen en bedreigingen uitgeput en gehersenspoeld was. Zij zeggen dat Semra K. geen straf moet krijgen, omdat zij volledig ontoerekeningsvatbaar was.
Justitie is het daar niet mee eens. De verdachte was misschien verminderd toerekeningsvatbaar, maar ze had nog wel de mogelijkheid de moord niet te plegen. "Zij had naar de politie kunnen stappen, met haar kinderen kunnen vertrekken of hulp kunnen zoeken."

Mislukte poging

Justitie wijst er ook op dat Semra al op 29 januari de opdracht had gekregen het slachtoffer te doden. Zij ging naar zijn huis, maar nam het vuurwapen niet mee. "Kennelijk was zij in staat te weigeren. Ze was dus niet volledig willoos."
De advocaten van Semra vinden wel dat zij vrijuit moet gaan, omdat de vrouw geheel afhankelijk was van Mahmut. "Zij wist niet meer wat zij deed." Semra zelf zei grote spijt te hebben.
Het voorlezen van de slachtofferverklaringen door de nabestaanden leidde woensdag tot emotionele taferelen in de Rotterdamse rechtszaal. De zus van het slachtoffer maakte zich zo boos dat zij flauwviel. De zitting moest daardoor korte tijd worden onderbroken.
De rechtbank neemt langer de tijd om tot een uitspraak te komen dan gebruikelijk: het vonnis in beide zaken is niet over twee weken maar pas op 19 december.