nieuws

Actievoerders protesteren tegen dierproeven Erasmus MC

ROTTERDAM - Actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) hebben woensdagmiddag op het Binnenwegplein in Rotterdam geprotesteerd tegen de proeven op apen door het Erasmus MC.
De ADC vraagt met deze actie aandacht voor het leed van de in gevangschap gehouden apen in het proefdierlaboratorium.
Campagneleider Robert Molenaar: "Dieren worden geplukt uit fokkerijen in China, vervoerd naar Nederland en geinjecteerd met ziektes die we elkaar al niet gunnen. Waarom gunnen we het de apen wel?''
De actievoerders hebben inmiddels al 52.000 handtekeningen opgehaald. Tot december kan iedereen de actie steunen via Stopdierproeven.org. Daarna zullen de handtekeningen overhandigd worden aan de directeur van het Erasmus MC.
Sinds 2000 heeft het Erasmus MC al meer dan 750 apen gebruikt in experimenten. Na afloop van de experimenten worden de apen afgemaakt.
De ADC heeft tot nu toe 87 apen gered uit vijf verschillende intsellingen in Nederland en Belgie. Na de apen zullen ook andere diersoorten volgen.
"Als de overheid jaarlijks miljoenen zou investeren, kunnen er 40 procent minder dieren gebruikt worden voor experimenten", aldus Molenaar. Hij willen dat dit op de agenda komt van het Erasmus MC en de overheid.