nieuws

My Darling Clementine in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Het Britse duo My Darling Clementine bestaat uit zangeres Lou Dalgleish en haar mannelijke wederhelft Michael Weston King. Twee muzikanten die eigenlijk door Elvis Costello bij elkaar kwamen, verliefd werden en trouwden. Michael werkte met onder andere Nick Cave, Steve Earle en John Cale en Lou met onder andere Elvis Costello en Bryan Ferry.

My Darling Clementine maakt muziek in de gouden traditie van de countrymuziek. My Darling Clementine verstaat de kunst om vol overgave, in prachtige harmonie, te zingen over de misère in mensenlevens. Dat is ook wat het countrygenre prachtig en ontroerend maakt. Ze herinneren aan de gloriedagen van de country duo's. Denk dan maar aan Johnny Cash en June Carter, Porter Wagoner en Dolly Parton, aan Gram Parsons en Emmylou Harris en natuurlijk aan George Jones en Tammy Wynette. De sfeer die zij jaren geleden wisten te creëren, is de sfeer die My Darling Clementine ook weet te creëren tijdens hun optredens.
In 2011 verscheen de debuutplaat How do you plead? en in 2013 de opvolger The Reconciliation? Kippenvel...
Maandag 25 november speelde het Britse countrykoppel samen met de band van Danny Vera in het tv-programma Voetbal International. De snor keek toe en zag dat het goed was... een koningskoppel!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl