nieuws

Gehandicapte jongen Bram naar gewone school

ROTTERDAM - De 5-jarige ernstig gehandicapte jongen Bram leefde helemaal op als hij contact had met kinderen zonder een beperking.
Marjon de Vries, de moeder van Bram: "Als hij met de kinderen speelde, zag ik dat hij veel meer openstond voor zijn omgeving. Hij was alerter en maakte meer contact."

Stichting Bram

Zij wilde daarom graag een dagopvang waarin Bram ook kon spelen en leren met 'gewone' kinderen. Die was niet te vinden en dus begon ze er zelf één. Stichting Bram was geboren.
In basisschool de Botter in Ridderkerk heeft de stichting een eigen lokaal en is er veel interactie met de basisschoolleerlingen. Die vinden het geweldig om met de kinderen met een beperking te spelen. Meike: "Ik vind het leuk om voor ze te zorgen en om te spelen in de snoezelruimte."

Aanvulling op het onderwijs

Directeur Debby Wernke van de Botter vond de komst van stichting Bram gelijk een goed idee. De stichting zit nu zes weken in de school en ze merkt al dat het werkt.
"De leerlingen staan in de rij om met de kinderen te spelen en de tijd die zij met hen doorbrengen, gaat niet af van de onderwijstijd van de leerkrachten. Sterker nog het is een aanvulling op het onderwijs", aldus Wernke.