nieuws

Over de makers van "Boksen op Zuid"

Makers - Boksen op Zuid
Makers - Boksen op Zuid
ROTTERDAM - Boksen op Zuid is een vierdelige documentaireserie van Roy Dames en Wouter Scheepstra over de (on)mogelijkheden om het leefklimaat in Rotterdam-Zuid te veranderen.   
Roy Dames (1953) is vanaf 1986 producent van documentaires. Na 1993 is hij ook als regisseur actief en sinds 2009 concentreert hij zich alleen op het regisseren van documentaires. Inmiddels heeft hij samengewerkt met bijna alle Nederlandse publieke omroepen, de commerciële zenders SBS6 en Net 5, maar ook met buitenlandse zenders als BBC, SDR (Duitsland), ORF (Oostenrijk).
Wouter Scheepstra (1980) is freelance journalist. Hij maakt interviews en reportages voor opdrachtgevers als Nieuwe Revu, dagblad Metro, PS van de Week (het zaterdagmagazine van Het Parool), Sprout, Zin! en NUsport. In PS van de Week verschenen onder meer uitgebreide reportages over de genderafdeling van het VUmc en de priesteropleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Voor NUsport maakt hij elke maand de rubriek ‘De familie van’, over familie van topsporters. Voordat hij als freelance journalist aan de slag ging, was hij verslaggever in Rotterdam voor dagblad Metro. Voor dezelfde krant reisde hij 21 maanden als fulltime reisverslaggever de wereld rond. Van hier tot Tokio. Letterlijk. En weer terug. Hij rondde zijn studie af aan de School voor Journalistiek in Utrecht.