nieuws

Sliedrecht Sport in hoofdtoernooi CEV Challenge Cup

ROTTERDAM - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zich ten koste van het Cypriotische Prestige Apollon Limassol geplaatst voor het hoofdtoernooi van de CEV Challenge Cup. In een bomvolle sporthal De Stoep in Sliedrecht won de thuisploeg met 3-0 in sets in de tweede kwalificatieronde. In Cyprus had Sliedrecht al met 3-1 in sets gewonnen.
Sliedrecht Sport begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het hoofdtoernooi al bereikt zou zijn na twee gewonnen sets. Het team van coach Appie Krijnsen schoot als een komeet uit de startblokken. In de eerste set werd Limassol compleet zoek gespeeld door een dominant en geconcentreerd Sliedrecht: 25-5. Ook in de tweede set was Sliedrecht een stuk sterker, met een setstand van 25-18 tot gevolg. Vooral Bianca Gommans deed van zich spreken; ze behaalde een aanvalsscore van 100 procent in de eerste twee sets: elke bal die ze over het net sloeg leverde Sliedrecht een punt op, een zelden vertoonde prestatie.
In de derde set was de scherpte er iets af bij Sliedrecht Sport, maar de overwinning kwam nimmer in gevaar: 26-24. Over twee weken wacht de confrontatie met AEK Athene, een ploeg van een veel hoger niveau dan Limassol.