nieuws

Freerunner stunt op Brienenoordbrug

ROTTERDAM - De Rotterdamse freerunner Vincent Jamie Watson verdient al zo'n vijf jaar zijn brood met het uitvoeren van stunts, het geven van workshops en gymlessen. Maar soms zoekt hij het hogerop.
Woensdag beklom hij een boog van de Brienenoordbrug en deed een handstand op het hoogste punt. Het filmpje dat hij van zijn stunt op Youtube plaatste is al meer dan 12.000 keer bekeken.
Rennen door de stad en dan springen over elk obstakel dat je tegenkomt of dat gebruiken als springplank voor het uitvoeren van acrobatische stunts. Freerunnen heet het en het wordt steeds populairder. Vincent Jamie behoort tot de top van Freerunners. Hij was genomineerd voor het enige Wereldkampioenschap dat tot nu toe georganiseerd is.

Creativiteit

"Ik heb tien jaar geturnd, waarvan de laatste drie jaar op hoog niveau", zegt Watson. "Op het moment dat ik kon doorbreken ben ik met turnen gestopt omdat ik met Freerunnen meer mijn creativiteit kwijt kon"

Stil in het moment

Zijn motivatie om de Brienenoordbrug te bedwingen was: "Het moest gewoon. Van jongs af aan had ik het idee om iets met die brug te doen. Als je in de auto er overheen rijdt zie je hoe groot en massief hij is. Het uitzicht was echt geweldig. Je staat zelf echt stil in het moment, terwijl iedereen onder je op weg is naar zijn bestemming, sta jij daar helemaal alleen bovenaan stil."
Watson ziet zijn carrière als freerunner als een levensdoel: "Ik wil mensen stimuleren om vrijer te leven en dit is mijn manier."