nieuws

Van den Ham: "Volendam zal er alles aan doen"

ROTTERDAM - Koploper FC Dordrecht reist zondag af naar Volendam, waar een competitiewedstrijd met de plaatselijke FC op het programma staat. Trainer Harry van den Ham rekent op een lastig duel bij de huidige nummer zeven van de Jupiler League.

"Ze zijn niet echt in goede doen, maar het is wel een ploeg die kan voetballen. Vorige week verloren ze van Emmen, dat een man minder had. Dat was een slecht resultaat, maar nu komt de koploper op bezoek. Ze zullen er alles aan doen om het ons heel moeilijk te maken."
Toch is de opdracht vooraf helder voor de Schapenkoppen. "Als je mee wilt blijven doen, zal je ook daar moeten winnen. Wij willen heel graag kampioen worden. Willen, niet moeten. Daarvoor zullen we honderd procent moeten blijven brengen."

Bronzen Stier-verkiezing

Twee Dordrecht-spelers maken volgende week kans om in de prijzen te vallen. Josimar Lima en Yoëll van Nieff zijn genomineerd voor de Bronzen Stier, die wordt uitgereikt aan de beste speler van de tweede periode.
"Je weet van jezelf dat je lekker hebt gevoetbald, maar het komt toch als een verrassing", aldus Van Nieff, die in de tweede periode vooral indruk maakte met een hattrick tegen FC Eindhoven (4-3). "Zo'n wedstrijd geeft natuurlijk veel vertrouwen."
De huurling van FC Groningen heeft het prima naar zijn zin aan de Krommedijk en hoopt uiteindelijk op de titel met Dordrecht. "Ik wil het seizoen hier afmaken. Een terugkeer zou kunnen, maar op dit moment is dat zonde. Ik wil eigenlijk gewoon kampioen worden."