nieuws

Sparta geeft weer niet thuis en verliest

ROTTERDAM - Sparta heeft wederom averij opgelopen in de strijd om de titel in de eerste divisie. De Rotterdammers verloren zaterdagmiddag met 1-0 van Jong Twente, dat zijn vierde zege op rij boekte. Sparta blijft zodoende op zeven punten achterstand van koploper FC Dordrecht staan, dat bovendien zondag nog in actie komt.
Op de nederlaag van Sparta valt wat betreft kansenverhoudingen weinig af te dingen. Thuisploeg Jong FC Twente creëerde weinig goede mogelijkheden, maar namens Sparta waren alleen Mario Bilate en Johan Voskamp eenmaal dichtbij een doelpunt.
Van het aanvalsduo had Bilate de grootste mogelijkheid Sparta op 1-0 te zetten. In de achttiende minuut dribbelde de linksbuiten solide richting het Twentse doel, maar faalde oog in oog met doelman Bednarek. Vlak voor die mogelijkheid was Djordjevic nog kansrijk namens Twente.
In de tweede helft, die net zo gezapig was als de eerste 45 minuten, was alleen Johan Voskamp dichtbij een treffer. De Rotterdamse clubtopscorer zag zijn inzet twintig minuten voor tijd van de lijn worden gehaald. Een minuut na die kans zag Twente-speler Tim Hölscher zijn inzet gered worden door Khalid Sinouh.
Toch was het Twente dat uiteindelijk het applaus in ontvangst nam. De 3600 supporters in de Grolsch Veste klapten hun handen stuk toen Hölscher tien minuten voor tijd toch Sinouh wist te passeren. Het betekende meteen de genadeklap voor het inspiratieloze Sparta.

Opstelling Sparta

Sinouh; Nys, Luirink (84' Van Hout), Van Berkel, Misidjan; Nieuwendaal, El Hassnaoui (74' Dogan), De Nooijer; Bilate, Voskamp, Deekman (65' Langedijk).

Scoreverloop

80' 1-0 Tim Hölscher