nieuws

Meer klachten over herrieschip Schiedam

containers
containers
ROTTERDAM - Omwonenden van de Wiltonhaven in Schiedam hebben sinds vrijdagavond last van lawaai. De geluidsoverlast komt van een containerschip dat voor een spoedreparatie bij scheepswerf Damen ligt. Tot zaterdagmiddag kreeg milieudienst DCMR 25 klachten.
Een generator die het schip van stroom voorziet veroorzaakt de herrie. Volgens de milieudienst is tevergeefs gezocht naar een manier om daar iets aan te doen, onder meer door een inspecteur van het Havenbedrijf Rotterdam.

'Handhaven kan niet'

Het is noodzakelijk dat de generator blijft draaien omdat de bemanning nu eenmaal elektriciteit nodig heeft. Van walstroom kan in dit geval geen gebruik worden gemaakt.
Een woordvoerster van de DCMR zegt het vervelend te vinden voor de omwonenden. De dienst zegt er echter niets tegen te kunnen doen, omdat ze volgens de ingewikkelde scheepvaartregels niet bevoegd is om handhavend op te treden.
De verwachting is dat het werk aan het schip van rederij Maersk dinsdag klaar is. Dan zijn de omwonenden als het goed is dus ook verlost van het lawaai.
Foto: archief