nieuws

Barendrecht wint knotsgekke regioderby

ROTTERDAM - Barendrecht heeft zaterdagmiddag de zeer enerverende regioderby tegen Capelle met 5-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jack van den Berg kwam terug van een 0-3 achterstand en stijgt daarmee naar de vierde plaats van de topklasse.
Daniël Esajas was de uitblinker aan Barendrechtse zijde. De jonge aanvaller was tweemaal trefzeker. In de 88ste minuut zorgde Esajas voor een explosie van vreugde toen hij de 4-3 tegen de touwen schoot. Die blijdschap was niet verwonderlijk aangezien de thuisploeg enkele minuten na rust nog met 0-3 achter stond.
In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde Barendrecht echter drie keer, waardoor het zelfvertrouwen van Capelle een flinke knauw kreeg. Capelle zakt door de nederlaag naar de vijfde positie in de topklasse.
Excelsior Maassluis is bezig aan een opmars. De 'tricolores' wonnen ook zaterdagmiddag weer. Ditmaal was de ploeg van Cesco Agterberg met 3-2 te sterk voor ONS Boso Sneek. Kevin Vink scoorde tweemaal voor de thuisploeg.
Hoofdklasse B
Zwaluwen Vlaardingen blijft de koploper in de hoofdklasse B, ondanks dat de ploeg niet in actie kwam wegens het slechte veld van opponent FC 's-Gravenzande. Nummer twee Hoek speelde wel en won met 2-1 van Jodan Boys.
Smitshoek deed geen goede zaken in de strijd om de titel. De Barendrechters verloren met 0-2 van Stedoco en staan nu derde met twee punten achterstand. Stedoco staat één positie lager. RVVH vond wel de aansluiting met de top na een 0-1 zege op Achilles Veen.
XerxesDZB liet een steekje vallen. Kloetinge was met 2-3 te sterk in Rotterdam. ASWH, toch 'slechts' middenmoter, won erg ruim van hekkensluiter Oranje Wit. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het 5-0. Ook Deltasport deed goede zaken. De Vlaardingers wonnen met 4-1 van laagvlieger Heinenoord.