nieuws

Dames Binnenland te sterk voor DAS

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - De basketbalsters van Binnenland hebben zaterdag in tegenstelling tot de meeste wedstrijden van dit seizoen te maken gekregen met de nodige tegenstand. Hoewel de formatie van coach Joost van Rangelrooy niet haar beste duel afwerkte, werden de dames van DAS wel met een 72-55 nederlaag naar huis gestuurd.
In het eigen Topsportcentrum kwam Binnenland moeilijk op gang. Het waren de bezoekers uit Delft die het heft in handen namen en zodoende na het eerste kwart tegen een voorsprong aankeken: 17-20. In het tweede kwart bleven beide teams elkaar weliswaar in evenwicht houden, maar toch was het de thuisploeg dat halverwege met een 28-26 tussenstand in het eigen voordeel de kleedkamers kon opzoeken.
Na de thee namen de Barendrechters pas echt afstand van DAS, dat weinig meer had in te brengen. Het derde kwart werd besloten met een 51-41 voorsprong waarna de uiteindelijk toch nog ruime overwinning van Binnenland in het vierde kwart definitief werd veilig gesteld. Het blijft daardoor koploper in klasse B van de eredivisie met zestien punten uit acht gespeelde wedstrijden.