nieuws

Rotterdam Basketbal verliest van nieuwe koploper

ROTTERDAM - De basketballers van Rotterdam Basketbal College hebben zaterdag de tweede nederlaag op rij geleden. In het eigen Topsportcentrum ging de equipe van coach Ferry Steenmetz onderuit tegen GasTerra Flames. De bezoekers uit Groningen waren met 59-65 te sterk voor de Rotterdammers en veroveren daarmee de koppositie.
Hoewel het verschil op de ranglijst acht punten bedroeg in het voordeel van GasTerra Flames, liet Rotterdam Basketbal zich niet zomaar opzij zetten. Na het eerste kwart (6-13) bleef de thuisploeg ook in het tweede kwart in het spoor van de Groningers. In een voorsprong tijdens de rust resulteerde het echter niet: 27-32. Ook in het derde (41-47) en vierde kwart konden de havenstedelingen lang bijbenen, maar ook de topscorers Cameron Echols en Matthew Otten - beiden twaalf punten - konden een nieuwe nederlaag niet voorkomen.
Rotterdam Basketbal College bezet ondanks het verlies nog altijd de zevende plaats in de eredivisie met tien punten uit twaalf gespeelde wedstrijden. Volgende week gaan de mannen van Steenmetz op bezoek bij Matrixx Magixx in Wijchen.
Foto: Luka de Kruijf