nieuws

Feyenoord wint kraker van PSV

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de Klassieker tegen PSV met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman werkte in de eigen Kuip een 0-1 achterstand weg. Graziano Pellè was twee keer trefzeker voor de Rotterdammers, maar het mooiste doelpunt kwam op naam van Jean-Paul Boëtius. Door de winst houdt Feyenoord aansluiting met de top.
De thuisclub opende furieus tegen het nerveuze PSV, dat veel overtredingen nodig had in de openingsfase. Ondanks het grote overwicht in het eerste kwartier bleven grote Rotterdamse kansen uit. Tonny Vilhena maaide over de bal heen, Stefan de Vrij kopte over en Daryl Janmaat schoot ruim naast. Toen de storm was gaan liggen, kwam PSV beter in het duel. Na dik twintig was het ook meteen raak uit de eerste de beste kans. Adam Maher passeerde keeper Erwin Mulder na een combinatie met Florian Jozefzoon: 0-1.
Tien minuten later kwam Feyenoord heel goed weg toen Santiago Arias geheel vrijstaand net voorlangs pegelde. De thuisploeg kwam in die fase zelden meer gevaarlijk voor het Eindhovense doel. Vlak voor rust probeerde Jordy Clasie het wel van afstand, maar keeper Jeroen Zoet bokste de bal uit de hoek. PSV leek met een voorsprong te gaan rusten, maar in blessuretijd van de eerste helft maakte Feyenoord toch gelijk. Na een snelle uitbraak vond Ruben Schaken de jonge Jean-Paul Boëtius, die op schitterende wijze de linkerhoek vond: 1-1.
Ook in de tweede helft begon Feyenoord sterk. PSV werd direct onder druk gezet en na een kleine tien minuten trok Arias aan het shirtje van Boëtius. Makkelie wees resoluut naar de stip en Pellè verschalkte Zoet vanaf elf meter: 2-1. Twee minuten later kreeg Feyenoord opnieuw een strafschop. Jeffrey Bruma pakte Pellè bij zijn arm en de Italiaan ging gretig liggen. Bruma kreeg zijn tweede gele kaart, maar Pellè mist ditmaal (paal).
De topscorer van de Rotterdammers maakte zijn fout even later goed. Bruno Martins Indi veroverde knap de bal, vond Boëtius, die op zijn beurt Pellè in stelling bracht: 3-1. Na die treffer kwam de ploeg van Koeman geen moment meer in de problemen. Vlak voor tijd knalde invaller Sven van Beek nog in het zijnet.
Door de winst stijgt Feyenoord naar de vijfde plaats van de eredivisie met 24 punten uit vijftien duels.
Scoreverloop: 21' Adam Maher 0-1, 45+1' Jean-Paul Boëtius 1-1, 54' Graziano Pellè 2-1, 65' Graziano Pellè 3-1.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat (83. Van Beek), De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Vilhena (79. Vormer), Immers, Schaken, Pellè en Boëtius (79. Goossens).