nieuws

FC Dordrecht pakt verdiend punt in slotfase

ROTTERDAM - FC Dordrecht is bij FC Volendam niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van trainer Harry van den Ham werkte in Noord-Holland wel knap een 2-0 achterstand weg. Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Jeffrey Fortes en Levi Schwiebbe kregen een rode kaart.
Na een doelpuntloze eerste helft, waarin FC Dordrecht wel de bovenliggende partij was, viel de eerste treffer pas halverwege het tweede bedrijf. Tom Overtoom opende de score en daarna brandde het duel volledig los. De lijstaanvoerder leek tegen een nederlaag aan te lopen toen Ludcinio Marenga er zelfs 2-0 van maakte.
FC Dordrecht kwam een minuut later weer helemaal terug in de wedstrijd. Erixon Danso scoorde (2-1), maar kort daarna kreeg FC Volendam een strafschop. Marvin Peersman maakte hands, maar Jeffrey Fortes kreeg een rode kaart. Keeper Warner Hahn pakte de toegekende penalty van Overtoom.
Twee minuten later moest ook FC Volendam met tien man verder, toen Schwiebbe zijn tweede gele kaart kreeg. FC Dordrecht zette aan en werd beloond. Paul Gladon bracht beide ploegen weer in evenwicht. In de slotfase ging de koploper van de eerste divisie vol op jacht naar de winst, maar onder andere Rihairo Meulens en Danso wisten het net niet te vinden.
FC Dordrecht blijft uiteraard koploper van de eerste divisie met 42 punten uit negentien wedstrijden.
Scoreverloop: 68' Tom Overtoom 1-0, 73' Ludcinio Marengo 2-0, 74' Erixon Danso 2-1, 81' Paul Gladon 2-2.