nieuws

Memorial tour in Rotterdam voor Paul Walker

ROTTERDAM - Honderden fans van de Amerikaanse acteur Paul Walker zijn zondagavond bij elkaar gekomen voor een memorial tour in Rotterdam. Walker werd bekend door zijn rol als Brian O’Connor in de 'The Fast and the Furious'-films en kwam zaterdag om bij een verkeersongeluk.
Fans uit de regio verzamelden zich rond 20 uur bij winkelcentrum Binnenban in Hoogvliet. Ze vertrokken richting Barendrecht, maar werden vanwege de grote drukte door de politie naar De Kuip begeleid. De auto's kwamen daar rond 20.40 uur aan.
De politie meldt dat de stoet tien kilometer lang was en dat er ongeveer negenhonderd voertuigen in meereden. Bij de Kuip werd een minuut stilte gehouden. Daarna maakten de Walker-fans als extra eerbetoon een minuut lang lawaai.
"Voor ons zal hij altijd Brian O'Conner blijven. We zijn allemaal autoliefhebbers en dat komt door de Fast and the Furious films. Hij was onze held", vertelt de Rotterdamse fan Luuk.
De 40-jarige Walker had kort voor het fatale ongeval een evenement van zijn liefdadigheidsorganisatie Reach Out Worldwide bijgewoond. Na afloop daarvan reed hij met een vriend mee in een Porsche. De wagen botste ten noorden van Los Angeles tegen een lichtmast en een boom en vloog in brand.
Walker en zijn vriend overleefden het ongeluk niet; ze kwamen ter plekke om.
Brother I will miss you very much. I am absolutely speechless. Heaven has gained a new Angel. RIP. pic.twitter.com/leCBT0sZkG
— Vin Diesel (@OffVinDiesel)