nieuws

Jan Boskamp: 'Boëtius is een kanjer'

ROTTERDAM - Onder toeziend oog van onder andere Jan Boskamp en Nico Jansen was Feyenoord zondagmiddag met 3-1 te sterk voor PSV. De twee oud-spelers van de Rotterdamse club genoten in De Kuip met name tijdens de beginfase van de wedstrijd. 'De eerste 25 minuten waren fantastisch. Dat was smullen,' zegt Boskamp.
'Op dat moment dacht ik: als ze dat volhouden zien we een wereldpartij,' vervolgt de voormalig international in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. 'Daarna zag je dat ze weer achteruit gingen lopen, maar waarom weet ik niet. Vervolgens kom je achter en mag je gelukkig zijn dat Boëtius voor rust die goal maakt, zodat je met vertrouwen de kleedkamer in kon gaan. Want de laatste 25 minuten van de eerste helft waren niet zo best.'
Jean-Paul Boëtius was na afloop van het duel met PSV de gevierde man. Nadat hij dit seizoen een mindere periode doormaakte was hij zondag betrokken bij alle Rotterdamse treffers. 'Hij heeft drie matige wedstrijden gespeeld en vandaag was hij een stuk beter. Ik vind het een kanjer. Ik heb liever deze gasten dan dat je spelers haalt die de ploeg niet beter maken. Dan kan je ze beter van Varkenoord halen,' meent Boskamp.
Naast de jonge buitenspeler herpakte ook Daryl Janmaat zich in de kraker tegen de Eindhovenaren, nadat hij vorige week nog in de fout ging bij RKC Waalwijk. 'Janmaat is aanvallend beter dan verdedigend. Misschien heeft Koeman dit keer gezegd dat hij eerst zijn verdedigende taak moet uitvoeren, want het was een verschil van dag en nacht vergeleken met vorige week.'
Nico Jansen, die tussen 1975 en 1978 onder contract stond bij Feyenoord, heeft wel een verklaring voor die wisselvalligheid. 'Je ziet vandaag dat ze het kunnen, maar dan moet je het blijven uitvoeren ook. Dan kun je steeds meer uit je lichaam halen. Het is natuurlijk ook een stuk karakter en je moet het met het volledige team doen. Als je de spelers op de juiste plaats zet, dan heb je een hele sterke ploeg,' aldus Jansen in FC Rijnmond.