nieuws

Boksen op Zuid aflevering 2 - Hasan

ROTTERDAM - In deze tweede aflevering volgen we Hasan die geboren en getogen is in Zuid en studeert voor Aardrijkskunde leraar. Kijk dinsdag 10 december om 17.30 uur naar de tweede aflevering van Boksen op Zuid.  
Boksen op Zuid is een vierdelige documentaireserie van Roy Dames (onder andere bekend van Foute Vrienden, De Meiden van de Keileweg en de Sekspolitie) en Wouter Scheepstra over de (on)mogelijkheden om het leefklimaat in Rotterdam-Zuid te veranderen.
Qua omvang is Rotterdam-Zuid het grootste achterstandsgebied van Nederland, daar is iedereen het over eens. ‘Op Zuid’, zoals Rotterdammers zeggen, is een groot deel van de woningen te klein, heeft een kwart van de huishoudens een uitkering en verlaat een op de vier jongeren zijn school zonder diploma.
Het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid onder leiding van Marco Pastors moet uitkomst bieden. In dit ‘unieke plan’ werken het Rijk, de gemeente Rotterdam, woningcorporaties, het bedrijfsleven en het onderwijs samen. Het doel: Zuid in twintig jaar op hetzelfde niveau krijgen als andere grote steden in Nederland en de rest van Rotterdam.

Boksen op Zuid is iedere dinsdag om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.