nieuws

Voor het eerst weer gestrooid in regio Rotterdam

ROTTERDAM - Stadsbeheer in Rotterdam is dinsdagochtend vroeg voor het eerst dit seizoen uitgereden om de doorgaande wegen te strooien. De temperatuur zakte 's nachts tot een paar graden onder het vriespunt.
De medewerkers van de strooidienst stapten om 3.30 uur uit bed om de wegen in de regio bereikbaar te houden. Dit keer zijn alleen de doorgaande wegen en viaducten en op- en afritten aangepakt.

Omgebouwde poepzuigers

Bij extreem winterweer gaan er zeventig wagens de straat op. Dan worden ook fietspaden ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Zelfs de gemeentelijke poepzuigers worden dan omgebouwd tot strooiwagens.
Net als andere jaren roept de gemeente inwoners op om de stoep voor het eigen huis zo veel mogelijk zelf begaanbaar te houden. Op veertien afhaallocaties is er gratis strooizout beschikbaar.

Rijkswegen

Op de Rijkswagen in Nederland waren 225 strooiwagens in de weer om de ochtendspits goed te laten verlopen. Rijkswaterstaat heeft een zogenoemde vlootschouw uitgevoerd, waarbij al het materieel en de routes weer worden getest en bekeken voor als het weer echt slecht wordt.
Donderdag bekijkt de dienst aan de hand van de weersverwachting of en waar de sneeuwschuivers en strooiwagens eventueel vrijdag worden ingezet. De dienst heeft ruim 200.000 ton strooizout op voorraad.