nieuws

Gia Koka in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Ontmoet de jonge singer-songwriter Gia Koka. Geboren in Polen, opgegroeid in Nederland, getekend als popartiest in de UK, gewerkt met de met een Grammy bekroonde producer Martin Terefe en verhuisd naar Hollywood waar ze liedjes schreef voor mensen zoals Leslie Clio, Leona Lewis, Kylie Minogue en vele anderen.

Alles ging geweldig, totdat een tragische gebeurtenis in februari 2013 in één klap haar leven veranderde. Gia's broertje Dymitri stierf plotseling op 19 jarige leeftijd. ''Het leven zoals ik het kende, was over. Ik voelde geen connectie meer met wat ik aan het doen was. Zoiets verandert compleet wie je bent. Ik vloog terug naar Europa en bleef een hele lange tijd huilend in bed liggen.''. Om het verdriet te verwerken schreef ze afscheidsbrieven aan Dymitri. Dat werden liedjes en die liedjes werden een plaat, genoemd naar haar broertje.
''Iedereen die aan deze plaat meegewerkt heeft, deed het uit goedheid en passie. Er was geen budget, geen luxe.. We deden alles wat we moesten doen om het voor elkaar te krijgen zonder geld en spullen. De vocalen zijn opgenomen in een klein keldertje in Polen, de mixen zijn gedaan in een auto..etc. Dit is geen coole, trendy plaat. Daar was ik helemaal niet mee bezig. Dit ben ik die door hele diepe rouw heengaat en er iets positiefs uit probeert te halen.''
En dat kun je horen. De prachtige verhalen, de emotionele uitvoeringen en ongepolijste sound. Heel erg soulful met een beetje jazz hier en daar. ''Dymitri'' is een mooie collectie van eerlijke, hartverwarmende liedjes over het leven, liefde, familie, tragedie, afscheid, en acceptatie. Opgedragen aan de jongen die veel te vroeg is weggevlogen...
In Live uit Lloyd speelt Gia Koka met haar muzikale steun en toeverlaat Ferry Lagendijk op toetsen. Eerder speelde Gia Koka al onder de naam Natalia Jayden in Live uit Lloyd. Om dat terug te luisteren klik je op de onderstaande link.