nieuws

Zeer zware windstoten op pakjesavond

ROTTERDAM - Het gaat stormen op pakjesavond. Volgens weerman Ed Aldus kan het donderdag windkracht 8 of 9 worden met zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. Waarschijnlijk begint het 's middags al met stormen.
Het is de tweede keer in korte tijd dat er stormachtig weer onze kant opkomt. Dat is bijzonder, want meestal stormt het niet vaker dan een keer per jaar in ons land. Eind oktober werden er windstoten tot 152 kilometer per uur gemeten. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Ook was er behoorlijk veel schade.
De storm die ons nu nadert komt vanuit Schotland. De zuidwestenwind draait donderdagmiddag naar het westen en neemt landinwaarts toe tot hard en aan de kust stormachtig. De ANWB waarschuwt voor een drukke avondspits.

Hoge waterstanden

Behalve storm worden er ook extra hoge waterstanden verwacht. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat de Algerakering bij Capelle aan den IJssel daarom dicht. Of ook de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg wordt gesloten, wordt later besloten. Dit kan grote gevolgen hebben voor de scheepvaart.