nieuws

‘De Likt’ in finale Grote Prijs van Nederland

ROTTERDAM - De Rotterdamse rapper Jordy Dijkshoorn (24) staat zaterdag met zijn groep 'De Likt' in de finale voor de Grote Prijs van Nederland. “Hopelijk winnen we. Want dan kunnen we een studio-tje kopen.”
Jordy, beter bekend onder zijn artiestennaam Simon, treedt zaterdag in de Amsterdamse Melkweg samen op met zijn producers John van Beek en Giorgi Kuiper. Volgens John vullen ze Jordy mooi aan: “Wij zijn iets meer de achtergrondpersoon. Jordy is echt een voorman."
Het laatste nummer speelt het trio zaterdag samen met de Rotterdamse rockband Special Steve. En wie ze eerder samen heeft zien optreden, houdt zijn hart vast. Met een gitaartje minder naar huis, is geen unicum voor deze jongens.

"We gaan tijdens de finale echt weer helemaal kapot”, aldus Vladimir Stevic van de band. “Alles. Zoals altijd."
Of de jongens kans maken op de eerste prijs, hangt vooral af van de jury. Voor de publieksprijs moeten ze stemmen winnen en daar hebben ze geen zin in. "We zijn niet de stad in gegaan met flyers”, legt Jordy uit. “We willen echt de juryprijs pakken van vierduizend euro en dan een studio-tje kopen. Dan zijn we niet meer afhankelijk van mensen. Dat is een beetje vervelend."