nieuws

Hondenbaasjes willen aparte strandopgang Rockanje

ROTTERDAM - Baasjes die met hun hond het strand van de Tweede Slag in Rockanje op willen, mogen daar tijdens het vakantieseizoen hun hond wel los laten lopen, maar het probleem is dat ze er niet mee door de duinen mogen om naar dat strand te wandelen. Ze willen daarom een speciale strandopgang voor honden.
Nu de gemeente Westvoorne druk bezig is met het opstellen van een Strandvisie, willen de hondenbaasjes - verenigd in de actiegroep De Gelukkige Hond - hun stem laten horen. Er is maar een beperkt aantal opgangen waar de baasjes terecht kunnen om op het strand te komen en die zijn te ver om een normale wandeling te kunnen maken.
Sylvia Karst van De Gelukkige Hond begrijpt best dat honden tijdens het seizoen niet tussen de vakantiegangers op het strand mogen en dat honden op ruiterpaden ook geen goed idee zijn.
Daarom pleit De Gelukkige Hond voor een speciale strandopgang tussen de Eerste en de Tweede Slag, zodat ze een mooi rondje kunnen wandelen. Volgens Karst gaat het om vele duizenden mensen uit Rockanje, Oostvoorne en Tinte met honden die er gebruik van maken, nog afgezien van de vakantiegangers met honden.
Verantwoordelijk wethouder Erik Mulder kan nog geen toezeggingen doen, maar belooft wel dat er voor het opstellen van de nieuwe Strandvisie naar alle belanghebbenden zal worden geluisterd, dus ook naar de baasjes van de honden. In het komend voorjaar wordt de Strandvisie besproken in de gemeenteraad van Westvoorne