nieuws

'Galerie Van Waning is als mijn kind'

ROTTERDAM - Rotterdam staat op het punt een van haar bekendste kunstgaleries kwijt te raken. Galerie Van Waning aan de Westersingel staat te koop. De toekomstige verkoop gaat eigenaar Jan van Waning aan het hart. "Het is net als een kind dat is opgegroeid en uit huis gaat. De galerie is mijn kind."
Het hele huis met drie verdiepingen staat vol met kunstvoorwerpen. Van Napoleon op een dromedaris tot een schilderij van Han van Meegeren. Bijna alles moet worden verkocht. "En dat tegen een gereduceerde prijs, want ik moet er echt vanaf," legt de soigneerde heer uit. "Vroeger deed het me nog wel zeer als ik een werk verkocht, want alles wat ik hier heb, vind ik mooi, maar dat is wel gesleten."
Van Waning heeft ook verkocht aan het Museum Boijmans van Beuningen. Onder meer een tekening van de Franse schilder Paul Signac. Conservator Noor Mertens vindt het jammer dat de galerie verdwijnt. "In andere steden zijn veel meer van dit soort galeries te vinden. Van Waning is uniek in Rotterdam. Een plek waar klassiek, modern en oudere kunst wordt verkocht."