nieuws

DCMR twijfelde over plannen Russische olieterminal

ROTTERDAM - De Milieudienst Rijnmond had sterke twijfels over de plannen van de nieuwe olieterminal Shtandart in de Rotterdamse Europoort. Uit interne documenten van april bleek dat werd gevreesd dat het Russische bedrijf zorgde voor grote stankoverlast in Hoek van Holland.
In de documenten staat onder meer dat er niet genoeg capaciteit is om alle stoffen die vrijkomen bij de overslag van ruwe olie te absorberen. Er is een goede kans dat er daar door straks een voortdurende stankwolk boven Hoek van Holland hangt. De stoffen zijn bovendien giftig en kunnen zelfs leiden tot maagklachten.
Leefbaar Rotterdam
In februari van dit jaar stelde Leefbaar Rotterdam al vragen in de gemeenteraad over eventuele milieu-overtredingen van de olieterminal en de gevolgen daarvan voor de omgeving. Nu blijkt dat de Milieudienst grote twijfels heeft over de plannen van het Russische bedrijf wil Leefbaar-raadslid Reinier de Jong opnieuw aan de bel trekken.
De Jong wil daarom dat er voorlopig niet meer wordt gebouwd aan de terminal die in 2016 operationeel zou moeten zijn. Het raadslid wil eerst zeker weten dat het Russische bedrijf zich helemaal aan de Nederlandse wetgeving houdt.