nieuws

Dordtse landbouwweg lijkt er toch te komen

ROTTERDAM - De nieuwe landbouwweg, tussen Dordtse Biesbosch en de Hoeksche Waard, komt er waarschijnlijk toch. De Dordtse gemeenteraad twijfelde over de aanleg er van.
Tijdens de begrotingsbehandeling, in november, diende Beter voor Dordt een motie in om te bekijken of de gereserveerde vijf miljoen euro niet beter besteed kan worden. Een meerderheid van de Raad stemde in met een onderzoek.

Boerenprotest

Boze boeren hielden afgelopen zaterdag een demonstratie en nodigden raadsleden uit om met eigen ogen te komen zien hoe noodzakelijk die nieuwe landbouwweg is. Dat leidde er toe, dat de twijfelende partijen hun ingenomen standpunt weer nuanceerden.
"Het was ook niet zo, dat wij die weg niet willen, maar we willen geen weg die alleen maar een oplossing biedt tussen de Dordtse Biesbosch en de Rijksstraatweg, zonder dat je een oplossing biedt voor het stuk van daaruit richting Hoeksche Waard", zegt raadslid Martijn Groeneweg van Beter voor Dordt.

Veiligheid

De gemeenteraad vroeg de wethouders Harry Wagemakers en Jasper Mos om te komen met een volledige oplossing. Wagemakers zegde dat ook toe: "In januari of februari komen wij met een plan, wat we kunnen doen aan de andere kant van de Rijksstraatweg. Vast staat dat zo'n oplossing de veiligheid moet waarborgen van zowel het gewone- als landbouwverkeer".
Voor de aanleg van de landbouwweg ligt vijf miljoen euro klaar. De gemeenteraad wil ook onderzocht zien of de nieuwe weg, inclusief het gewenste extra stukje, goedkoper kan worden gerealiseerd. De aanleg zou medio 2014 moeten beginnen.