nieuws

Huurders Schieblock ongerust over toekomst

Schieblock
Schieblock
ROTTERDAM - De huurders van de creatieve verzamelplaats het Schieblock in Rotterdam-Centrum zijn bang dat ze volgend jaar op straat staan.
Facebook
Het contract met de eigenaar LSI Investments loopt in mei 2014 af. Een aantal huurders is een actie op Facebook gestart. Deze heeft in twee dagen bijna vierduizend likes opgeleverd.
Twee scenario's
Eigenaar van het pand Luc Smits (LSI Investments) zegt in gesprek te zijn met de vertegenwoordigers van de huurders. "Wij hebben twee scenario's in gedachten. Of we laten de situatie zoals hij is òf we gaan investeren in het gebouw voor een langere tijd." Het laatste scenario zou gevolgen kunnen hebben voor de huurders. Welke gevolgen dat zijn, wil Smits niet zeggen.
Smits zegt dat zijn voorkeur uitgaat naar het eerste scenario. "Of de huren dan omhoog gaan? Dat is prematuur."

Hardnekkig

Roeland Flierman is een van de huurders van Schieblock. Hij runt een culinaire werkplaats op de begane grond. Hij is niet betrokken bij de gesprekken met de LSI, maar de geruchten dat ze eruit zullen moeten, worden volgens hem steeds hardnekkiger.
Flierman: "Er is altijd gezegd dat we pas weg hoeven als de projectontwikkelaar gaat bouwen. Vanwege de crisis dachten we dat dit nog wel een aantal jaren zou duren. We hebben er op gerekend hier nog een aantal jaren te kunnen zitten."

Zeshonderd

Flierman geeft toe dat de eigenaar in zijn recht staat, maar vindt het Schieblock te succesvol om het een zachte dood te laten sterven. "In de zomer hebben we hier zeshonderd man op het terras staan. Wij zorgen voor levendigheid in de stad."
Eind januari hoopt LSI meer duidelijkheid te hebben.