nieuws

Storm raast over de regio

ROTTERDAM - De storm is aan het begin van de middag bij de Wadden Nederland binnengetrokken. Het zwaartepunt in onze regio was rond 17 uur. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
21.00: Op de Coolsingel dreigde door de storm een boom om te vallen. De brandweer heeft de boom omgezaagd.
20:00: In totaal zijn bij de Veiligheidregio's Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid in totaal 80 meldingen binnengekomen van stormschade.
19.00: Aan het Oude Veer in Streefkerk is ook boom op een auto gevallen. De auto liep flinke schade op. Er raakte niemand gewond. De boom is inmiddels door de brandweer verwijderd.
18.50: Op Rotterdam The Hague Airport is nog een vlucht geannuleerd. Het gaat om een vlucht van British Airways die om 19.45 uur zou vertrekken.
18:47: Aan de Maldenburg in Rotterdam-Zuidwijk is een boom op een huis gevallen. De brandweer zaagt de takken af, zodat de boom gecontroleerd op de grond kan vallen.
18:42: Aan de Windsingel in Barendrecht is een boom over de weg gewaaid. De brandweer is aanwezig om 'm op te ruimen.
18:40: Aan de Vlaardingerdijk in Schiedam is een boom op een auto gevallen. De brandweer heeft de boom inmiddels in stukken gezaagd.
18:30: Op de Stationsweg in Sliedrecht is een kastanjeboom over de weg gewaaid. De brandweer heeft de boom te verwijderd. Rond 19.50 was de weg weer vrij voor het verkeer.
17:49: Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn er tijdens de storm 20 tot 30 meldingen van stormschade binnengekomen.
16:50: Volgens de Veilgheidsregio Rotterdam-Rijnmond valt de schade door de storm nog steeds mee, afgezien enkele omgewaaide bomen en afgewaaide gevelplaten.
16:21: Aan de Coolhaven in Rotterdam-Delfshaven is de brandweer aanwezig omdat een grote hoeveelheid gevelplaten naar beneden zou zijn gewaaid.
16:00: De gemeente Dordrecht heeft een officiële waarschuwing gestuurd aan alle inwoners van de historische binnenstad vanwege het te verwachten hoogwater (2,30 m) vrijdag tussen 07.00 en 08.00 uur. Bewoners kunnen de zandzakken afhalen op de hen bekende plekken.
15.45: Bij het binnenlopen van het Slijkgat bij Stellendam is de kotter Goedereede 20 aan de grond geraakt. Het schip is inmiddels los, maar de KNRM bekijkt of er eventueel geassisteerd moet worden met bijvoorbeeld slepen. Er zou geen persoonlijk gevaar zijn. Het schip ligt er nog steeds en moet op eigen kracht zien weg te komen.
15:35: Op Rotterdam The Hague Airport zijn twee vluchten van CityJet naar Londen City Airport geannuleerd. Het gaat om toestellen die om 16.00 en 19.00 uur zouden vertrekken.
15:31: De meldkamer van de Rotterdamse brandweer heeft totnogtoe een handjevol meldingen gekregen van omgewaaide hekken en afgewaaide takken. "Het valt nog reuze mee", meldt een woordvoerder.
15:30; De Schaatsbaan in Rotterdam wordt platgebeld met vragen of de baan open is. Mensen kunnen worden gerustgesteld: de baan is gewoon open.
15:20: Op de Moerdijkbrug heeft korte tijd een file gestaan vanwege een los dekzeil van een vrachtwagen. De weg is inmiddels vrijgegeven.
15:20: Het Wintercircus Royal op het Jaap Edenplein in Dordrecht trekt de scheerlijnen van de witte tenten aan, in bange afwachting van de storm.
14:25: Het waterschap Hollandse Delta zet voorlopig geen dijkbewaking in komende nacht. Er wordt hoog water verwacht, maar het water komt waarschijnlijk niet zo hoog, dat er extra maatregelen nodig zijn. Wel worden de waterstanden in de gaten gehouden.
14:15: Het Stedelijk Gymnasium in Schiedam heeft alle leerlingen in de gelegenheid gesteld eerder naar huis te gaan.
14:15: Containers zijn omgevallen door de wind op de Maasvlakte.
14.10: Rotterdam heeft waarschuwingsborden geplaatst op de kades van het Noordereiland en het Bolwerk. Komende nacht kan de kade onderlopen bij springtij.
14.00: Weerman Ed Aldus meldt dat de storm onze regio heeft bereikt. In Hoek van Holland staat een windkracht 9. De wind neemt verder toe.
Het weer met Ed Aldus: