nieuws

Nederland in 7 overstromingen

Elisabethsvloedsite
Elisabethsvloedsite
ROTTERDAM - Dordrecht in de serie Nederland in 7 overstromingen, de boeken van Sanneke van Hassel, Groene Conferentie over de duurzame koers van Rotterdam en een reportage over het werk van wederopbouwarchitect Hugh Maaskant. afbeelding: deel van paneel Elisabethsvloed Rijksmuseum, Amsterdam.
In 1421 maakte Dordrecht haar Ergst Denkbare Storm mee, de Sint Elisabethsvloed. De gevolgen van de storm zijn desastreus, want de stad verliest hierdoor uiteindelijk haar positie als belangrijkste handelsstad van Nederland. Tegenwoordig loopt Dordrecht voorop in het moderne waterbeheer. Dordrecht speelt een rol in de televisieserie en het boek Nederland in 7 overstromingen. Op het Groothoofd legt de programmamaakster en schrijfster van het boek Leontine van de Stadt uit hoe het Nederlands landschap, de cultuur en de natuur door overstromingen zijn bepaald.
De Groene Conferentie van het Rotterdams Milieucentrum staat in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Hoe duurzaam wordt de koers van Rotterdam"?, vraagt Emile van Rinsum van het RMC zich af. In Chris Natuurlijk een vooruitblik op de conferentie waarop ook de prijs voor de meest milieuvriiendelijke (gevel)tuin van Rotterdam wordt uitgereikt. Een van de genomineerden is de geveltuin van Piet Hein uit Delfshaven. Hij heeft een conflict met verhuurder Woonbron over de wilde wingerd die aan de gevel groeit. Die zou eerst moeten verdwijnen, maar mag nu blijven als de plant maar niet hoger komt dan 3 meter. Maar ook daar zijn Piet Hein en de buurtbewoners het niet mee eens.
Sanneke van Hassel krijgt donderdag 12 december de Anna Blamanprijs voor de literatuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Chris Natuurlijk praat met de schrijfster over haar boeken.
In Chris Natuurlijk een portret van de Rotterdamse wederopbouwarchitect Hugh Maaskant. De architect van onder meer het Groothandelsgebouw en de Euromast wordt geëerd in een boek dat eerder in het Nederlands is verschenen, maar nu in het Engels is vertaald. Hugh Maaskant, architect of progress van Michelle Provoost wordt vrijdag 13 december gelanceerd in de dakzaal van het Akragon-gebouw achter het Hofplein. Natuurlijk een gebouw van de beroemde architect zelf.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond