nieuws

Boosheid over dure wachtgeldregeling bestuurder Aafje

ROTTERDAM - De gemeenteraad van Rotterdam is verontwaardigd over de hoge wachtgeldregeling voor de vertrokken bestuurder van zorginstelling Aafje. Begin deze week werd bekend dat de man recht heeft op 630 duizend euro.
Alle partijen vinden het onverteerbaar dat juist in deze tijden een bestuurder met zoveel geld kan vertrekken. In de zorg wordt flink bezuinigd. Zo hebben medewerkers van thuiszorgorganisaties uren moeten inleveren.
Machteloos
Ook wethouder Marco Florijn vind het 'nergens op slaan' dat iemand met zoveel geld naar huis kan gaan. Maar de gemeente is op dit moment machteloos, vertelde Florijn donderdagmiddag in de gemeenteraad.
Uit een brief van de Raad van Toezicht van Aafje blijkt dat het contract met de oud-bestuurder waterdicht is. Het contract is in 1996 afgesloten. Juridische procedures om het geld terug te vorderen hebben daarom geen zin.
Nieuwe richtlijnen
Florijn zegt bij de nieuwe aanbesteding in 2015 strengere richtlijnen te willen opnemen. Daarin komt te staan dat buitensporige salarissen en hoge wachtgeldregelingen niet meer mogelijk zijn. Gebeurt dit wel dan zal de gemeente korten op het budget.