nieuws

Uitzendbureau ruimt flats Vlaardingen op na actie FNV

fnv2
fnv2
ROTTERDAM - Uitzendbureau Konak heeft volgens de FNV een aantal flatwoningen aan de Spechtlaan in Vlaardingen opgeruimd na een actie afgelopen maandag van de vakbond waarbij arbeidsmigranten worden gewezen op hun rechten.
Met name wat betreft huisvesting zouden mensen uit landen als Letland, Polen en Spanje niet weten wat de regels zijn.
Na de FNV-actie kwam de gehele directie van een van de uitzendbureaus langs om te kijken onder welke omstandigheden de uitzendkrachten in de flatwoningen leefden.
Naar aanleiding hiervan zijn schoonmaakploegen van Konak donderdag de hele dag tot elf uur ’s avonds bezig geweest om alle woningen in twee flats op orde te brengen. Zo zijn er extra bedden weggehaald, kleine reparaties verricht, gaskachels gerepareerd en zijn er nieuwe matrassen op de bedden neergelegd. Ook vrijdagochtend waren de schoonmaakploegen actief.
De overtollige bedden zouden volgens getuigen uit de ramen naar beneden zijn gegooid en daarna keurig zijn opgeruimd. Op deze manier denkt het uitzendbureau weer te voldoen aan afspraken met de gemeente Vlaardingen. Die bepalen dat er in een flat met drie slaapkamers ook maar drie bedden mogen staan. Dit had mede tot gevolg dat enkele echtparen niet meer met elkaar op een slaapkamer kunnen slapen.
Volgens de bewoners heeft het uitzendbureau actie ondernomen omdat het bang is dat er naar aanleiding van de FNV-actie door de gemeente een controle wordt gehouden op de panden.