nieuws

Boomgaard groeit in Lloydkwartier

ROTTERDAM - De boomgaard in het Rotterdamse Lloydkwartier heeft zaterdag een flinke uitbreiding gekregen. Bewoners, verenigd in de stichting Tuin op de Pier, hebben de eerder geplante twaalf fruitboompjes gezelschap gegeven van negen andere, plus een flink aantal bessenstruiken.
In het volle zicht van RTV Rijnmond zetten zo'n honderd vrijwilligers zich al enige tijd in om de braakliggende stukken bouwgrond op de Lloydpier met groen te vullen. Zo legden ze al eerder een moestuin aan, en een honden-uitlaatveld. Elke zaterdag werken ze aan hun projecten, waarvoor ze onlangs een subsidie hebben gekregen van de Oranjefonds-actie Groen Dichterbij.
Een van de projecten van Tuin op de Pier is het centrale grasveld bij het Scheepvaart- en Transportcollege. Daar staan dus nu tientallen bomen en bessenstruiken, die komende zomer vrucht zullen dragen. Voorzitter Piet de Jonge: "Daar kan straks iedereen lekker van snoepen, zeker ook de STC-studenten! Beter dit dan die vieze loempia's die ze nu lopen te eten..."