nieuws

KNVB stopt met beachsoccer

ROTTERDAM - De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond stopt met het beachsoccer. Dat is zaterdag bekendgemaakt tijdens de algemene vergadering amateurvoetbal. Het besluit heeft voornamelijk een financiële reden, maar ook de stagnerende groei van het aantal leden woog mee bij de beslissing.
Er zijn al jaren iets meer dan 5000 beoefenaars van de sport. Het Nederlands team behoudt nog wel even de ondersteuning van de voetbalbond, maar per juni 2014 zullen ook zij op eigen benen moeten staan. Het team van bondscoach Niels Kokmeijer en onder andere Rotterdammers Roël Liefde en René van Dieren deed afgelopen zomer nog mee aan het EK in Spanje. In september trad Oranje zelfs aan op het WK in Tahiti.
International Van Dieren ziet nog mogelijkheden om de sport te blijven beoefenen. 'We zullen zelf moeten kijken hoe we dat gaan invullen qua sponsoring', aldus de oud-speler van Feyenoord, Sparta en Excelsior. 'Sportief gezien hebben we het redelijk tot goed gedaan. WK-deelname kwam eerder dan verwacht.'