nieuws

Clasie: 'Moeilijk om wisselvalligheid uit spel te halen'

ROTTERDAM - Feyenoord neemt het zondag op tegen SC Heerenveen. Een lastige tegenstander, zo blijkt uit de statistieken van de laatste onderlinge ontmoetingen in Friesland. Daarnaast presteert de ploeg van trainer Ronald Koeman in uitwedstrijden niet goed. Feyenoord is van tevoren dus gewaarschuwd, weet ook middenvelder Jordy Clasie.
'Wij zijn duidelijk te wisselvallig', aldus de Nederlands international tegenover RTV Rijnmond. 'De ene week zijn we top en de andere week is het spel dramatisch. Het is moeilijk om dat snel uit het spel te halen, maar het is duidelijk dat het moet veranderen.' Afgelopen zondag tegen PSV was juist weer een prima prestatie van Clasie en zijn teamgenoten. 'Als we tegen Heerenveen winnen heeft die zege pas echt een mooi effect', aldus Clasie.
En dat winnen van de Friezen niet zomaar zal lukken is de middenvelder zich bewust. 'Heerenveen is met name thuis erg sterk, wat gepaard gaat met goed voetbal. Daarnaast hebben ze enkele spelers die een duel kunnen beslissen. Al met al een lastige wedstrijd.' Clasie zelf is de laatste weken goed in vorm en dat merkt hij zelf ook. 'Ik zit weer lekker in mijn vel en dan lukt alles net wat beter.'