nieuws

Heren ZPB stunten tegen koploper De Zijl

Waterpolo
Waterpolo
ROTTERDAM - De waterpoloërs van ZPB H&L Productions hebben zaterdagavond voor een kleine stunt in de eredivisie gezorgd. In het eigen Inge de Bruijn Sportfondsenbad was de formatie van trainer Arnold Nonnekes met 8-7 te sterk voor koploper De Zijl.
Oscar Visser en Matthijs de Bruijn waren op dreef voor de thuisploeg. Beide heren scoorden driemaal. In de eerste periode gingen de ploegen gelijk op, wat ook bleek uit de 2-2 stand. In de acht minuten daarna liep ZPB uit naar een 4-3 voorsprong, welke in periode drie zelfs werd uitgebreid naar 7-4. In de laatste fase sleepte ZPB de zege uit het vuur. Door de knappe overwinning komt de ploeg op tien punten uit elf wedstrijden, goed voor de zevende plaats in de eredivisie.
De dames van ZPB H&L Productions konden niet zorgen voor een stunt. De nog ongeslagen koploper ZVL was met 6-8 te sterk voor de Barendrechtse dames. Al na zes minuten spelen stond er een 0-3 stand op het scorebord, maar nog voor het einde van de eerste periode kwam ZPB terug tot 2-3. In de acht minuten daarna scoorden de bezoekers tweemaal, tegenover één treffer van de Barendrechters.
In periode drie en vier kroop ZPB weer wat dichterbij, maar drie minuten voor tijd werd de beslissende 5-8 binnengegooid. Cynthia Schouten schoot het beste namens ZPB. Ze wist drie keer het net te vinden. Na de nederlaag vinden de Barendrechtse dames zich terug op de zevende positie in de eredivisie.
MNC Dordrecht
In de eredivisie voor mannen speelde MNC Dordrecht met 12-12 gelijk tegen AZ&PC. Halverwege de wedstrijd leidde de thuisploeg nog met 5-4, maar een periode later was die voorsprong alweer verdwenen: 9-9. Met het uiteindelijke punt kruipt MNC Dordrecht iets verder weg van de twee ploegen onderaan de ranglijst. Na negen gespeelde wedstrijden hebben de Dordtenaren zeven punten.