nieuws

Feyenoord boekt zege bij SC Heerenveen

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd bij SC Heerenveen met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman legde de basis voor de driepunter in de eerste helft. Door de winst blijft Feyenoord vierde in de eredivisie met 27 punten uit zestien wedstrijden.
Feyenoord speelde een uitstekende eerste helft. De Rotterdammers zaten er vanaf de aftrap bovenop en de beloning voor dat felle begin volgde snel. Jean-Paul Boëtius stuurde Graziano Pellè weg, de zwakke inzet van de Italiaan werd gepareerd door keeper Kristoffer Nordfeldt, maar in de rebound maakte Boëtius op prachtige wijze 0-1.
Enkele minuten later verdubbelden de gasten de voorsprong. Ruben Schaken vond Daryl Janmaat, die op zijn beurt Lex Immers in stelling bracht (0-2). Feyenoord was oppermachtig en kreeg kansen om het duel snel in het slot te gooien. Jordy Clasie schoot naast en vooral Tonny Vilhena had meer moeten doen met de ruimte die hij kreeg. De middenvelder pegelde te gehaast over op aangeven van de opstomende Bruno Martins Indi.
Tien minuten voor rust werd SC Heerenveen voor het eerst gevaarlijk. Joey van den Berg mikte maar net over het doel van keeper Erwin Mulder. Pal voor rust kreeg Feyenoord toch een domper te verwerken. Kenneth Otigba kopte de bal achter Mulder: 1-2.
Na rust was er van een Rotterdams overwicht geen sprake. Het duel werd rommeliger en Feyenoord mocht Mulder dankbaar zijn dat het vlak na rust niet gelijk werd. Zijn voet voorkwam een zekere treffer van topscorer Alfred Finnbogason. Halverwege de tweede helft kreeg het elftal van Koeman de eerste echte kans. Immers faalde voor Nordfeldt en ook Pellè en Boëtius waren in de rebound niet attent genoeg.
Bilal Basacikoglu, vooral in de eerste helft een plaag, vond de vuisten van Mulder. Aan de andere kant zocht Vilhena het doel iets te hoog. In de slotfase voerde Heerenveen zonder overtuiging de druk op het Rotterdamse doel op, maar kregen de bezoekers juist ruimte. Pellè en invaller Verhoek sprongen slordig met die ruimte om. In blessuretijd miste de normaal zo trefzekere Finnbogason nog een enorme kans. Hij schoot ver naast.
Scoreverloop: 9' Jean-Paul Boëtius 0-1, 16' Lex Immers 0-2, 45+2' Kenneth Otigba 1-2
Opstelling Feyenoord: Mulder, Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Martins Indi, Clasie (88. Kongolo), Immers, Vilhena (80. Bakkal), Schaken (74. Verhoek), Pellè en Boëtius.