nieuws

'Vrienden' winkelcentrum Krimpen vinden elkaar online

ROTTERDAM - Gesloten winkels, verdwenen geldautomaten: de leegstand in winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel is politica Kirsten Jaarsma (Stem van Krimpen) een doorn in het oog. Ze ontdekte op internet onverwachts een grote groep medestanders.
Een op internet geplaatste foto van een leegstaande winkel in De Korf, maakte dit weekend veel los. ''Wie heeft creatieve ideeën om de leegstand in onze winkelcentra aan te pakken?'', schreef Jaarma op de Facebookpagina van haar partij. Er volgden tientallen reacties.
Zo stelden veel ondernemers voor de huren van winkels te verlagen. Andere reageerders meenden dat een restaurant het winkelcentrum aantrekkelijker zou maken. ''Zorg in elk geval weer voor een postagentschap en voldoende geldautomaten'', klonk het.

Levendige discussie

Volgens burgerraadslid Jaarsma bewijzen de reacties dat mensen wel degelijk bezig zijn met het lot van De Korf. ''We kregen enorm veel reacties. Het was een heel levendige discussie het hele weekend'', vertelde ze.
Jaarsma erkent dat de leegstand ook een landelijk probleem is. Toch ontdekte ze tijdens de discussie op Facebook dat veel kan worden gedaan om ondernemers te helpen. ''Om zo'n winkelcentrum aantrekkelijker te maken moet je creatief zijn'', oordeelde de politica.