nieuws

Jarige Job: een loods vol cadeautjes

ROTTERDAM - De dertigste verjaardag van RTV Rijnmond staat in het teken van geld ophalen voor Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen met ouders die geen geld hebben om de verjaardag te vieren, toch een feestje krijgen.
Vanaf 16 december barst de actieweek los, maar wat is Stichting Jarige Job eigenlijk? En hoe is het allemaal begonnen? Die laatste vraag is makkelijk te beantwoorden. Het begon allemaal met de geboorte van de zoon van Huib Lloyd. "Wij wonen in Rotterdam-Spangen en toen Maas werd geboren, kregen we ongelooflijk veel cadeaus," legt Lloyd uit. "Al die overdaad stond in schril contrast met wijk, waar veel armoede is. Toen kregen we het idee voor Stichting Jarige Job."
Verjaardagsbox
Simpel gezien is Jarige Job een loods vol cadeautjes, slingers en traktaties. De cadeaus staan op leeftijd en geslacht. In een verjaardagsbox gaan meerdere cadeaus, lekkers voor thuis, traktaties, ingrediënten om een taart te maken en slagroom, glazuur en kaarsjes voor op de cake.
Al die verjaardagsboxen worden door vrijwilligers naar de verschillende voedselbanken door het hele land gebracht. Daar worden ze opgehaald door de ouders.