nieuws

Dordtse bezwaarmaker laat zich niet beperken

ROTTERDAM - De Dordtse brievenschrijver Mustafa Karasahin weigert zich neer te leggen bij het besluit van de rechtbank in Dordrecht. Die legde de huisjesmelker in maart een beperking op van 10 brieven per maand. Vandaag probeerde Karasahin dat besluit bij het Gerechtshof in Den Haag van tafel te krijgen.
Mustafa Karasahin bestookt de gemeente Dordrecht maandelijks met honderden brieven, bezwaarschriften en wob-verzoeken. Per jaar is de gemeente 400.000 euro kwijt aan de behandeling hiervan. Vier ambtenaren zijn er full-time mee bezig.
Misbruik
De Dordtse rechtbank oordeelde dat de huisjesmelker misbruik maakt van het recht en legde daarom een beperking op. Dat besluit vecht Karasahin nu dus aan. Volgens zijn advocaat wordt op deze manier namelijk “een luis in de pels van de gemeente Dordrecht monddood gemaakt.”
Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat de brievenschrijver niet wordt gedupeerd door de maatregel. "Hij mag nog steeds iedere maand 10 brieven sturen; dit aantal overschrijdt ruimschoots het gemiddelde van een inwoner van de gemeente Dordrecht.”
Boete verhogen
Ondanks de beperking van de rechter is Mustafa Karasahin in de tussentijd wel gewoon doorgegaan met brieven schrijven. De gemeente heeft de rechter daarom gevraagd de boete die de man krijgt voor elke teveel verstuurde brief te verhogen van 300 euro naar 1260 euro.
Het hof doet op 28 januari uitspraak.