nieuws

Ondernemers Noorderboulevard starten petitie

ROTTERDAM - Winkeliers aan de Zwartjanstraat en de Noordmolenstraat in Rotterdam luiden de noodklok. De Noorderboulevard dreigt volgens hen te veranderen in een spookstraat.
Er komen volgens de ondernemers steeds minder bezoekers en daarom zijn de winkeliers een petitie gestart. Meer dan duizend mensen hebben hun handtekening al gezet.
Volgens de winkeliers zorgt de proef met het kentekenparkeren voor een terugloop van het aantal klanten. Hoewel het aantal automaten inmiddels van twee is opgeschroefd naar vier, is dat volgens de winkeliers nog nog steeds niet genoeg.
Lange rijen voor parkeerautomaat
“Mensen begrijpen het kentekenparkeren niet”, vertelt Said Alhaft. “Op zaterdag en vrijdag staan er lange rijen bij een de parkeerautomaat. Soms wachten mensen wel een kwartier op een kaartje.”
Kerstverlichting ontbreekt
Een andere reden om de petitie te starten is volgens de ondernemers het ontbreken van kerstverlichting in de straat. "Vroeger was dit een lichtjesstraat", vertelt Taciser Ersoz. Ze verkoopt gordijnen aan de Zwartjanstraat. "De lichtjes zijn niet opgehangen. Dat is niet onze zaak, maar van de deelgemeente."
Wijkeconomie
De SP in Rotterdam maakt zich hard voor de ondernemers in de straat. "Wij komen op voor de lokale wijkeconomie", vertelt fractiemedewerker Querien Velter. "Dit is een straat waar we er meer van hebben in Rotterdam. Denk aan de Vierambachtsstraat en Boulevard Zuid. Ook die straten kampen met soortgelijke problemen."
"Donderdag 12 december zullen we de petitie aanbieden aan de Deelgemeente Noord", besluit Velter.