nieuws

Jong Feyenoord als koploper winterstop in

ROTTERDAM - Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond weinig indruk gemaakt tegen FC Utrecht. Het duel op Varkenoord eindigde in 1-1. John Goossens was trefzeker voor de ploeg van trainer Pierre van Hooijdonk, die wel koploper blijft in de beloftencompetitie divisie B.
Jong Feyenoord/Excelsior, dat met onder andere Otman Bakkal, John Goossens en Mitchell te Vrede aan het duel begon, kwam al in de eerste helft op voorsprong tegen de nummer voorlaatst uit de competitie. Middenvelder John Goossens schoot in de 35ste minuut op mooie wijze een vrije trap tegen de touwen. Doelman Jeroen Verhoeven kon slechts toekijken hoe de bal naast hem in het doel belandde.
Twintig minuten daarvoor had aanvoerder Terence Kongolo al een goede mogelijkheid om Jong Feyenoord/Excelsior op voorsprong te zetten. De jonge verdediger kopte van dichtbij over het Utrechtse doel. Ook keeper Ronald Graafland kreeg iets te doen. De sluitpost redde in de 21ste minuut uitstekend het schot van Romano van der Stoep. Een paar minuten na die ingreep moest Graafland het veld verlaten met heupklachten. Maarten de Fockert verving hem.
Na rust kreeg met name Jong FC Utrecht de goede kansen, wat een kwartier na rust resulteerde in de gelijkmaker. Jeff Hardeveld, invaller aan Rotterdamse zijde tikte de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Vlak daarvoor kon aanvaller Mitchell te Vrede een mooi Feyenoord-aanval niet bekronen met een doelpunt.
Na de 1-1 liep Jong Feyenoord/Excelsior achter de feiten aan. Utrechter Mark Diemers raakte de paal en zijn ploeggenoot raakte niet veel later de lat. Alleen debutant Rick Karsdorp kon in de slotfase nog voor enig Rotterdams gevaar zorgen, maar het bleef bij 1-1. Door die uitslag blijft Jong Feyenoord/Excelsior koploper in de beloftencompetitie divisie B. Willem II/RKC volgt op één punt.
FC Dordrecht
Regiogenoot Jong FC Dordrecht, uitkomend in divisie A, was maandagavond niet opgewassen tegen middenmoter PEC Zwolle. De Schapenkoppen verloren met 2-0 en staan op de negende positie op de ranglijst. Jong Sparta kwam niet in actie. De Rotterdammers staan vijfde in divisie B en hebben nog een wedstrijd tegoed. De achterstand op koploper Jong Feyenoord/Excelsior is tien punten.