nieuws

Teleurstelling in Strijen: Golden Earring blijft weg

Bron
Bron © Wikipedia
ROTTERDAM - Golden Earring treedt volgend jaar niet op in Strijen. De rockband zou alleen op ongunstige data kunnen spelen. Dat meldden het Organisatiecomité Golden Earring en voetbalvereniging v.v Strijen, die de openluchtconcerten organiseren.
De band stond in Strijen al zestien keer eerder op de planken, maar in 2014 kon alleen worden opgetreden op 6 juni en 5 juli. Daar voelden de betrokken partijen niets voor.
''Deze data waren uitermate ongunstig in verband met al geplande Pinkstertoernooien en met de televisie-uitzendingen van de kwartfinales van het WK-Voetbal'', schreef de voetbalclub.

Teleurstelling

Het comité en v.v Strijen laten weten teleurgesteld te zijn. De optredens van de rockband waren een ''happening voor onze vereniging en het dorp'', meldden ze.
Hoewel het optreden dit jaar niet doorgaat, wordt gekeken of het concert in 2015 weer georganiseerd kan worden. ''De contacten met Golden Earring zijn prima en blijven bestaan.''

Boekhouder

De Strijenaren wisten de rockband in 1995 voor het eerst naar hun gemeente te lokken. Daar werd toen gevierd dat het dorp tien eeuwen bestond.
Iemand van de voetbalclub bleek naar verluidt dezelfde boekhouder te hebben als de rockers en wist contact te leggen. Het optreden is jaarlijks goed voor duizenden bezoekers.