nieuws

Man aangehouden voor mishandeling op Zuidplein

Politie
Politie
ROTTERDAM - De politie heeft een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor de mishandeling van een 22-jarige student in winkelcentrum Zuidplein.
De Rotterdamse student werd op donderdagavond 10 oktober zwaar mishandeld door twee mannen. Hij liep even voor zeven uur samen met een 28-jarige medestudente vanuit de metro in de richting van richting winkelcentrum Zuidplein. Bij de draaideur van het winkelcentrum werd hij plotseling door twee nog onbekende mannen - voornamelijk tegen zijn hoofd - geschopt en geslagen.
Na een korte vechtpartij wist de student weg te komen. Hij vluchtte naar een sportschool, een etage hoger. De daders kwamen de student achterna, waarna hij opnieuw werd geschopt en geslagen. Uiteindelijk schoten omstanders te hulp en wisten de daders te ontkomen.
Camerabeelden van de daders zijn in het tv-programma Opsporing Verzocht te zien geweest. Naar aanleiding hiervan kon de politie donderdag 5 december een 24-jarige man aanhouden in een woning in Rotterdam.
De politie is nog steeds op zoek naar de tweede verdachte. Het gaat om een getinte man van ongeveer 1,85 m lang. Hij droeg die dag een petje, een donkerkleurige jas en daaronder een felgekleurde trui met donkerkleurige broek.