nieuws

Politie onderzoekt overvallen op pizzakoeriers

pizza
pizza
ROTTERDAM - De politie zoekt uit of pizzakoeriers in de regio het doelwit zijn van een bende. Gewapende mannen overvielen dinsdag bezorgers in Dordrecht en Zwijndrecht. De daders zijn nog spoorloos.
De eerste pizzakoerier werd dinsdagavond omstreeks half acht overvallen in Dordrecht. Een onbekende man bedreigde hem bij de Noordendijk. De overvaller zwaaide mogelijk met een vuurwapen, maar dat kan ook een replica zijn geweest.
De man bleek het niet alleen voorzien te hebben op geld, maar ging er ook vandoor met pizza's en mobiele telefoon van de bezorger. Een uur later werd een andere pizzabezorger op het IJsvogelplein in Zwijndrecht gegrepen door twee jongens.
Die overval vond plaats bij het adres waar het eten afgeleverd moesten worden. De overvallers grepen de pizzakoerier en bedreigden hem met een wapen. Volgens de politie mislukte de overval deels, vooral omdat de koerier zich besloot te verzetten.

Werkwijze

De overvallen vonden kort na elkaar plaats, maar volgens de politie staat nog niet vast of het gaat om dezelfde daders. Toch lijken de daders in beide gevallen min of meer dezelfde werkwijze te hebben gehad.
De koeriers werden in beide gevallen overvallen in de buurt van het bezorgadres. Ook vond de politie bij de overval in Zwijndrecht delen van een vuurwapen. Het is onduidelijk of het gaat om sporen van het wapen dat is gebruikt bij de eerste overval.