nieuws

Raadslid: opvolger Dance Parade in 2014 in Rotterdam

dansparade1
dansparade1
ROTTERDAM - Er komt een opvolger van de Dance Parade in 2014. Dat onthulde het Rotterdamse D66-raadslid Jos Verveen woensdag. ''Het uitgangspunt is zomer 2014.''
Volgens Verveen wil burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn handtekening niet zetten onder het oude concept. Toch komt het feest wel terug in andere vorm. ''Het is vernieuwend en echt Rotterdams'', gaf het raadslid prijs.
''In het kader van de vergunning moeten er nog wel punten op de i worden gezet'', vertelde de D66'er. Hij wil de organisator nog niet prijsgeven: dat moet die organisatie zelf doen, vindt het raadslid.
Brékend... Er komt een opvolger van de #DanceParade in 2014. #Rotterdam, maak je borst maar nat.
— Jos Verveen (@josverveen)
Ondertussen hebben we Jasper Scholte van JMR Producties even gebeld of hij meer weet. Scholte weet niet meer dan dat ze binnenkort hun plannen voor een Danceparade Nieuwe Stijl presenteren aan Rotterdam Festivals en het College van B&W. Maar niet voor 2014. "Wij zijn bezig met een terugkeer van de Danceparade in 2015, wie weet is er een andere organisator in het spel."
De Rotterdamse danceparade wordt sinds 2010 niet meer georganiseerd. De veiligheidseisen in Rotterdam zijn toen aangescherpt na de strandrellen in Hoek van Holland.
Dit verhaal wordt binnenkort dus vervolgd. We houden u op de hoogte.