nieuws

OR Stadsontwikkeling hoopt op gemeenteraad

De gemeenteraad van Rotterdam
De gemeenteraad van Rotterdam
ROTTERDAM - De ondernemingsraad van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam heeft het lot van de werknemers in de handen van de gemeenteraad gelegd. Als de raad het conflict tussen de OR en de directie niet kan oplossen, volgt de gang naar de rechter.
De dienst Stadsontwikkeling moet van het Rotterdamse college bijna driehonderd arbeidsplaatsen schrappen. Met die bezuiniging wordt nog voor de verkiezingen in maart 2014 een gat in de begroting gedicht.
De ondernemingsraad voorzag het plan van directeur Voskuilen van een negatief advies en kwam daarnaast met een alternatief. Alleen is dat andere plan over meerdere jaren uitgesmeerd. Die tijd heeft het Rotterdams college, dat na de verkiezingen in maart 2014 mogelijk van kleur verandert, niet.
Met een noodkreet hoopt de OR dat de gemeenteraad alsnog ingrijpt. Veranderen de plannen niet, dan stapt de OR naar de Ondernemingskamer, de bestuursrechter voor dit soort kwesties.

Steun

De OR van de dienst Stadsontwikkeling kan in de kwestie rekenen op de steun van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente Rotterdam. Die noemt de reorganisatie 'boekhoudkundig' en 'geen blijk geven van goed werkgeverschap'.