nieuws

Bulgaarse busjes in brand gestoken in Schiedam

ROTTERDAM - In de Gordonstraat in Schiedam zijn in de nacht van woensdag op donderdag autobusjes met een Bulgaars kenteken uitgebrand. De branden zijn aangestoken, zegt de politie.

De busjes raakten door de brand zwaar beschadigd. Het is duidelijk te zien dat de busjes bij de banden zijn aangestoken.
Volgens een van de eigenaren - die al een jaar in de straat woont - is een van de busjes nog maar zes jaar oud. Ze begrijpt niet waarom iemand de busjes heeft aangestoken.
Overlast van Bulgaren
Buurtbewoners vertellen echter dat er in de straat al geruime tijd overlast is van de Bulgaarse bewoners en de busjes die in de straat worden geparkeerd. "We klagen er al zo lang over. Je kon er op wachten dat ze een keer in de fik werden gestoken. Ik heb iemand dat wel eens horen zeggen", vertelt een bewoner van de Gordonstraat.
Het is volgens buurtbewoners overigens de tweede keer binnen korte tijd dat een busje met Bulgaars kenteken in dezelfde straat in brand is gestoken.
De politie doet onderzoek naar de brandstichting.

Reactie gemeente

Burgemeester Cor Lamers van de gemeente Schiedam wilde donderdag niet voor de camera of microfoon reageren. Hij laat via zijn woordvoerder weten dat hij bekend is parkeerdruk in het oude deel van Schiedam West.