nieuws

Een groene kerst

dennenappels
dennenappels
ROTTERDAM - Kerstboom kiezen, een diervriendelijke kerstdis, snoepen uit het voedselbos en boek over artiestenpaar dat nu in Frankrijk woont in Chris Natuurlijk van 14 december.
Kies je voor een kerstboom die lekker ruikt of voor een kerstboom waarvan de naalden niet zo snel uitvallen? Chris Natuurlijk wandelt met Winnefred van Dijk van Trompenburg Tuinen en Arboretum door de tuin op zoek naar de echte kerstsfeer. De tuinvrouw van Trompenburg vertelt waar je op moet letten als je een kerstboom koopt en je hoort ook meer over de herkomst van de gebruiken met kerstmis.
Wie het zonde vindt om ieder jaar een kerstboom te kopen en weer weg te gooien, kan misschien een gratis kerstboom uitgraven bij NU HIER. Na de kerst zet je hem gewoon weer terug en laat je hem daar verder groeien.
Park de Nieuwe Plantage in Rotterdam-Kralingen krijgt een voedselbos. Op zondag 15 december wordt het Voedselbos Kralingen aangeplant. In Chris Natuurlijk vertellen de initiatiefnemers van dit bos met eetbare bomen en struiken. Voedselbossen zijn hip. In Vlaardingen zijn plannen voor een nog groter voedselbos.Lees hier over de voorlichtingsavond van dit voedselbos in Vlaardingen.
De Partij voor de Dieren hoopt op een diervriendelijke kerst. Chris Natuurlijk gaat mee met een flyeractie van de afdeling Rotterdam op de Lijnbaan. De actievoerders hopen het winkelende publiek over te halen om met kerstmis geen vlees of vis te eten. Op vrijdag 20 december gaat de Partij voor de Dieren in Rotterdam op grote schaal flyers uitdelen voor een diervriendelijk kerst. Op 14 december maakt het winkelende publiek in Dordrecht
Toekomstmuziek in Frankrijk. Zo heet het boek van Elisabeth Arts. Met haar man, de Schiedamse muzikant Henk Arts, is zij naar Frankrijk verhuisd. Over hun avonturen in dat land schreef zij een boek waarover zij zaterdag 14 december komt vertellen in Chris Natuurlijk.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond