nieuws

Ganzen naar het paradijs

ROTTERDAM - De Rotterdamse deelgemeente Overschie heeft met behulp van 'ganzenfluisteraar' Trizin Hof een groep ganzen gevangen en op transport gezet naar Drenthe, naar het zogenaamde Ganzenparadijs. Ze worden daar doorgeplaatst naar mensen die een gans willen adopteren.
Een aantal bewoners in Overschie klaagt dat de ganzen overlast veroorzaken. Sommige mensen vinden ze bedreigend, anderen klagen over de herrie of de poep van de ganzen.

Hofganzen

Volgens de deelgemeente zijn ganzen welkom, als het er maar niet teveel worden. Enkele jaren geleden is al eens een groep van zo'n 50 ganzen gevangen door Hofganzen uit het Drentse Dalen. Dit keer was het ongeveer de helft.

Fuik

Trizin Hof en zijn medewerkers hebben op een grasveld achter de Kleinpolderkade een fuik gebouwd. Ze lokken de ganzen met brood naar het omheinde gedeelte en drijven ze daarna in een smal omheind gebeid waar gaas overheen gespannen is. Ze worden opgevangen in Drenthe door Hofganzen. De komende twee weken worden ze daar onderzocht door een dierenarts. Daarna worden voor de ganzen nieuwe baasjes gezocht.