nieuws

Hutten: 'Drie punten hier in Kralingen houden'

ROTTERDAM - Na het 1-1 gelijkspel bij Sparta Rotterdam wacht Excelsior vrijdagavond een thuiswedstrijd met FC Emmen. De uitwedstrijd in Drenthe liep begin dit seizoen slecht af voor de Kralingers. Na de 1-0 nederlaag was trainer John Dahl Tomasson furieus op zijn ploeg en Lars Hutten beseft dan ook dat Excelsior wat goed te maken heeft.

'Emmen is een ploeg met heel veel fysieke kracht, terwijl wij het meer moeten hebben van ons voetballend vermogen. Ik denk dat als wij scherper beginnen als in Emmen, we de drie punten hier in Kralingen moeten kunnen houden', aldus de aanvaller.
Hutten kan behalve een overwinning ook een persoonlijk succesje goed gebruiken. De Tilburger, dit seizoen al goed voor acht doelpunten, staat al vier wedstrijden droog. 'In de laatste wedstrijden ging de bal er telkens net niet in. Daar zit ik zelf overigens niet zo mee. Ik denk dat ik ook van waarde kan zijn zonder goals te maken.'
Van zijn overstap van SC Veendam heeft Hutten nog geen moment spijt gehad. 'Ik blik met een positief gevoel terug op mijn eigen seizoenshelft. Ik was natuurlijk nieuw bij deze club, maar ik heb weinig aanpassingsproblemen gehad.'
Excelsior treedt morgen tegen Emmen met een vrijwel fitte selectie aan. Alleen Daan Smith en Richard Stolte zijn nog niet wedstrijdfit. Het duel in Kralingen begint om 20:00 uur. RTV Rijnmond doet live verslag van de wedstrijd.